Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5155
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

29. 3. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 12 až 16°C. Noční teploty 8 až 4°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 29.3.2024

Svátek má Taťána

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Velký pátek

Zítra má svátek Arnošt

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Bílá sobota

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Navigace

Obsah

Dcera předsedy Senátu Jaroslava Kubery o jeho smrti:

Typ: ostatní
„Táta zemřel za svobodu. Stála mu za to. Nemohla bych být víc pyšnější dcera na svého otce,“ říká na adresu dlouholetého teplického primátora a senátora jeho mladší dcera Vendula Vinšová. "I doma stále pracoval. Jednou mu maminka dala k obědu místo řízku obalený hadr. Byl tak zabraný do sledování televize a čtení novin, že si toho ani nevšiml. Klidně by to snědl. Nebo u nás zazvonila paní, že nemůže sehnat tvaroh, tak s ní táta vyrazil do města, aby se sám přesvědčil. Aby si nemusel půjčovat přeskáče na horách, tak jezdil v menších od sestry. Nohu si chladil ve sněhu, protože ho bolely prsty. Historek bylo hodně". Poodkryla mladší ze sester Kuberových, Vendula Vinšová.


Co se stalo?

"Nebyl ve své kůži. Viděli jsme, že se něco děje, ale nevěděli jsme, co. Skoro s námi nemluvil, byl nervózní. Navenek to nedával znát, vše byla „brnkačka“, jak rád říkal. Ale jak už teď zpětně víme, byla to jen jeho obrana, uvnitř ho musel svírat neklid. Po osudném 20. lednu se nám trochu odkrylo, co se vlastně dělo. Našli jsme 2 dopisy.

Jeden od Číňanů, jeden přímo z prezidentské kanceláře. V obou na něj vyvíjeli tlak kvůli plánované cestě na Tchajwan. Hrozili mu v nich důsledky, které přijdou, když cestu uskuteční. Nebylo jasné, kdy mu dopisy předali, ale domnívali jsme se, že na obědě s prezidentem, oficiálně o tom nikdo nevěděl. V pátek před osudným pondělím jeli s maminkou na oslavy začátku čínského roku a do auta jim volali, že se s ním chce sejít čínský velvyslanec.

Nikdo o tom nevěděl a i on byl z toho zaskočený. Na schůzce byl jen on, velvyslanec a čínský překladatel. Nikdo z ČR. Co se tam odehrálo, nevíme, ale i po této schůzce se choval divně, takže bez pochyby na něho znovu vyvíjeli nátlak. V sobotu byl kongres ODS, v neděli jsme slavili maminčiny narozeniny a co se stalo v pondělí už všichni ví. Osudný infarkt ale z pondělka nebyl, podle lékařů ho prodělal již dva dny předtím. Důvod je víceméně jasný."

/// Takže se to snažil všechno před vámi doma utajit?

"Tlak, kterému musel čelit, byl obrovský. On nás ale nechtěl nebo možná nemohl zatěžovat a celou věc si řešil v sobě. Nic to nemění na tom, že jako rodina toto vnímáme velmi negativně. Nejen, že 30 let od revoluce jsme najednou dostali strach, protože táta tu nebyl, nemohl nám říct, co se odehrálo, nevěděli jsme, na koho se obrátit. Ta bezmoc byla šílená. Dopisy jsme předali Senátu a nyní byly zveřejněny, takže o tom můžeme bez obav mluvit.

Věřím, že celou věc nenechají bez odezvy, protože toto již není jen útok na jednotlivce, toto je útok na svobodu a demokracii ČR. Popírá to veškeré hodnoty, o které usilujeme. Je absolutně nepřijatelné, aby nám v roce 2020 kdokoli zakazoval vycestovat z politických důvodů a vyhrožoval tím, že za to přijde trest. To je otřesné. Tyto časy jsme už zažili a nechceme je zpět."

zdroj: https://www.denik.cz/regiony/dcera-jaroslava-kubery-vendula-maminka-umoznila-tatovi-aby-mohl-zit-svuj-sen-20200307.html?fbclid=IwAR3Zc-RN1JCQJolUsgvBuczmTqWZUEc_AhhyHmta67y1eWx7UrJnu87vDuQ


Vytvořeno: 17. 4. 2020
Poslední aktualizace: 17. 4. 2020 10:11
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI