Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodná fotogalerie

Náhodná fotogalerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
6536
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

20. 7. 2024

poloj

Bude skoro jasno až polojasno. Denní teploty 29 až 33°C. Noční teploty 20 až 16°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 20.7.2024

Svátek má Ilja

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Den lízátek

Zítra má svátek Vítězslav

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Navigace

Obsah

NadíV podpoložkách najdete různé speciální a nebo úplně obyčejné, ale baštózní tipy na úpravy masa.
Zde ukázka:-)):

Nadívaná kotleta a brambory z jednoho plechu(pod odkazem celý recept i s fotkami)



Suroviny
cca 1kg vepřové kotlety s kostí vcelku, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, špalíčky tvrdého sýra asi tak půl-centimetrové (nebo plátky), sádlo, 10 dkg anglické slaniny, sůl, 3 cibule, brambory

POSTUP PŘÍPRAVY
Omyté maso necháme úplně vcelku i s kostí a nakrájíme ho téměř až ke kosti na cca
1 cm plátky. Ale nedokrojíme to až do konce (aby pak nevytékal sýr). Osolíme i uvnitř
a pořádně okořeníme Gyrosem. Do každé „kapsy“ dát 1 kávov.lžičku kečupu a lžičku obyčejné plnotučné hořčice. Pak dovnitř kapsy až dolů vmáčkneme špalíčky tvrdého sýra (s ním se tam stáhne ta hořčice a kečup). Sýr se dává dospod, aby nevytekl
a vložíme tam 2 kolečka cibule. Kapsu sešpendlíme jehlou nebo špejlí. Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros-kořením.
Navrchu ho poklademe plátky anglické slaniny a celé to obvážeme svážeme pevnou nití, aby pečeně držela tvar.  Pak si nakrájíme cibuli, kterou zlehka zpěníme na sádle (nikoliv na oleji), položíme do toho tu pečeni, kterou naprudko ze všech stran rychle orestujeme. Pak pečeni vložíme do pekáče, přidáme 1 polévkovou lžící sádla, trochu podlijeme, pekáč zakryjeme svrchu a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Pečeme zakryté asi při 220°C.
Teď si očistíme očistíme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Asi po 20 minutách pečení zakrytého masa, přisypeme sypeme k němu do pekáče brambory, osolíme je
a lehce pokmínujeme. Můžeme je také posypat trošku Gyros-kořením. Znovu celé zakryjeme a pečeme. Podléváme jen trošku, aby brambory neplavaly. Ke konci pekáč odklopíme a dopékáme odkryté, až nám vše zrůžoví.  Maso občas polijeme výpečkem (tj šťávou, která se nám vytvořila v pekáči pře pečení).
Celková doba pečení je cca 60 - 70 minut. Když je to všechno hotové, z masové pečeně  odstraníme nit a nakrájíme to krájíme na plátky. (viz obrázkový návod, který je zde uveden níže). Podáváme s pečeným bramborem, tatarkou, zeleninovým salátem.
 

   v mase nakrojit jakoby kapsy, ale
   POZOR – nedokrojit to až ke kosti
 

    osolit, posypat Gyrosem a mezi každý  
    plátek masa vložit lžičku plnotučné
    hořčice a obyč. Nepálivého kečupu
 
 
     nakonec tam vložíme vložit sýr
      Eidam a 2  kolečka cibule = vždy
      zvlášť do   každé „kapsy“
 

   kapsy připlácneme k sobě, jehlami nebo
   špejlemi sešpendlíme a pak znovu celé
   maso posypeme  Gyros - kořením
 

   pečeni obložíme plátky anglické
   slaniny a celou ji obvážeme pevnou
   nití
 

   na sádle orestovat cibuli, pak i celé
   maso a pak dát péct = přikryté
 

 Po nějaké chvíli přidat brambory, 
 osolit je a lehce pokmínovat a dopéci odkryté, až to všechno
 zrůžoví. Pak sundáme nit a celé
 to příčně nakrájíme na plátky …
Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI