Obsah
NadíV podpoložkách najdete různé speciální a nebo úplně obyčejné, ale baštózní tipy na úpravy masa.
Zde ukázka:-)):
POSTUP PŘÍPRAVY
1 cm plátky. Ale nedokrojíme to až do konce (aby pak nevytékal sýr). Osolíme i uvnitř
a pořádně okořeníme Gyrosem. Do každé „kapsy“ dát 1 kávov.lžičku kečupu a lžičku obyčejné plnotučné hořčice. Pak dovnitř kapsy až dolů vmáčkneme špalíčky tvrdého sýra (s ním se tam stáhne ta hořčice a kečup). Sýr se dává dospod, aby nevytekl
a vložíme tam 2 kolečka cibule. Kapsu sešpendlíme jehlou nebo špejlí. Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros-kořením.
a lehce pokmínujeme. Můžeme je také posypat trošku Gyros-kořením. Znovu celé zakryjeme a pečeme. Podléváme jen trošku, aby brambory neplavaly. Ke konci pekáč odklopíme a dopékáme odkryté, až nám vše zrůžoví. Maso občas polijeme výpečkem (tj šťávou, která se nám vytvořila v pekáči pře pečení).
|
v mase nakrojit jakoby kapsy, ale
POZOR – nedokrojit to až ke kosti |
|
osolit, posypat Gyrosem a mezi každý
plátek masa vložit lžičku plnotučné hořčice a obyč. Nepálivého kečupu |
|
nakonec tam vložíme vložit sýr
Eidam a 2 kolečka cibule = vždy zvlášť do každé „kapsy“ |
|
kapsy připlácneme k sobě, jehlami nebo
špejlemi sešpendlíme a pak znovu celé maso posypeme Gyros - kořením |
|
pečeni obložíme plátky anglické
slaniny a celou ji obvážeme pevnou nití |
|
na sádle orestovat cibuli, pak i celé
maso a pak dát péct = přikryté |
|
Po nějaké chvíli přidat brambory,
osolit je a lehce pokmínovat a dopéci odkryté, až to všechno zrůžoví. Pak sundáme nit a celé to příčně nakrájíme na plátky … |