Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5249
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

16. 4. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 13 až 17°C. Noční teploty 7 až 3°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 16.4.2024

Svátek má Irena

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Mezinárodní den hlasu

Zítra má svátek Rudolf

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Navigace

Obsah

Se Sovětským svazem zas přijde válka na zem?

Typ: ostatní
-

Dočetl jsem se, že už 10 000 kolaborantů podepsalo petici na téma „Americkou armádu na našem území nechceme“. Trochu hloupě nazvaná petice, neboť JEJICH území existuje jen v případě, že jsou majiteli pozemků. A za mne tedy rozhodně hovořit nebudou. Ale budiž – chápu to tak, že si nepřejí, aby NATO plnila svou funkci, což je vojensky jediná jistota, o kterou se můžeme opřít v době, kdy touha po obnovení Sovětského svazu fanatikovi, Putinovi, vymazala svědomí…pokud o něčem takovém vůbec někdy slyšel. Do mikrofonu sice tolik neřve, ale jeho projevy mi Adolfa Hitlera přesto silně připomínají. Vymyslet - vytvořit nepřítele a viníka… no a pak už se dá zdůvodnit naprosto cokoli.

Tisíce Slováků údajně oznámily úřadům:“Pokud bude válka, bojovat nejdu“.

A do třetice:“Strach z Ruska žene mladé Poláky do polovojenských skupin“. Trochu jiná káva – že?

.

Pokud nás Rusko zatáhne do války, tak bojovat půjdu. Proti Rusku rozhodně ano. Sice asi moc dlouho nevydržím, protože mně civilizace rozmazlila a navíc jsem moc velkej, takže nebude problém mne trefit, ale kňučet ve sklepě nebudu. Navíc - náš barák sklep nemá. Je mi přes padesát, takže časy, když jsem v zimě na vandru spal nadšeně na sněhu, jsou dávno pryč, ale počítám s nejhorším.

Když jsem v r. 68 viděl přijíždět ruské tanky, měl jsem strach jen proto, že jsem ho cítil z dospělých – sám jsem z toho ještě v šesti letech neměl moc pojem. Když jsem je po r. 89 viděl zase odjíždět, nenapadlo by mne, že bych někdy ještě mohl uvažovat vážně o válce, která by se mne osobně dotkla. A teď se to děje.

.

Nejsem příznivcem konspirativních teorií, ani katastrofických scénářů, ale když vidím jak už rok ruský prezident Putin za pomoci lživé propagandy a úskočné taktiky falešných neoznačených vojáků, falešných humanitárních konvojů, falešných domorodců a vůbec falešného všeho kromě zbraní anektuje území Ukrajiny, zabíjí Ukrajince i Rusy (nehledě na dobrovolníky toužící po „dobrodružství“, penězích a zabíjení), likviduje Ukrajinu do formy spálené země, aniž by Rusku byl zkřiven jediný vlas, vržena na jeho území jediná bomba, či raketa a aniž by jediný Ukrajinský voják překročil ruskou hranici – myslím na válku.

Myslím na válku, do které bude Česká republika zatažena, pokud se tedy opět neshrbí – jako obvykle. Pokud se naše vláda nedá ovlivnit proruskými kolaboranty typu Zemana, Klause a dalších, kteří nesou proruskou polaritu a kážou proruskou lživou propagandu. Pokud se čelní představitelé nepřestanou klepat před rusákem a říkat tomu diplomacie.

Pokřivenci běžně lžou a leč oblečou do trika s nápisem PRAVDA.

Lhaní je pro ně normální. Je pohodlné a velmi účinné a proto také je Putin i Zeman tak populární. Je velice jednoduché a účinné uchopit nějakou nevyvratitelnou skutečnost a přibalit k ní několik lží, které se dají podat uvěřitelně. V tom je ruská propaganda živená KGB, GRU a dalšími složkami dokonalá.

Lež to má dobré. Dá se vyumělkovat, nazdobit, navonět, dochutit, nafouknout, nadcenit, dokonce i  nafotit, nafilmovat a ozvučit. Dá se podat s patosem, úsměvem, s brnkáním na různé struny (národní, vlasteneckou, panslavistickou, …)

Pravda to má blbé – ta prostě jenom JE. Nemá tak pestré možnosti kamufláže a prezentace.

A v tom tkví kouzlo účinnosti propagandy, kouzlo bolševického oblbování a kouzlo Putinovy i Zemanovy popularity. Nic víc - jen to a skutečnost, že jednoduchých lidí bez vlastního kritického názoru, sebereflexe, vyšší rozlišovací schopnosti a inteligence je vždycky víc a mají stejný volební hlas. Taky proto jsem už teď velice skeptický ohledně smysluplnosti referenda. Rozhodování by do rukou snadno manipulovatelných existencí patřit nemělo.

V poslední době s ohledem na vývoj událostí na Ukrajině na to myslím poměrně často.

Velice souhlasím s průjezdem americké bojové techniky členskými státy NATO včetně naší země a jsem vděčen, že jsme její součástí. Aspoň něco…

Jen kdyby…

Kdyby naše populistická vláda měla ještě pohlavní orgány na to, aby naše země plnila plnohodnotně závazky vůči NATO.

Kdyby veřejnost pochopila, že NATO není totéž, co USA a že se jedná o obranný pakt, kterému tak málo nabízíme a tolik můžeme dostat. Nebýt NATO, jsme pro Putina snadným soustem a to by bylo velmi zlé. Horší, než to, co nám hrozilo od Hitlera. Putin totiž je ještě zákeřnější a podlejší. Ten ani válku nevyhlásí a už rok ji vede. Dnes už se s tím ani netají a naopak ji přiznává – a to ji ještě stále nevyhlásil. To je naprosto pokřivené, beze stopy cti a charakteru. Vojáci a bojovníci čest přece mívali…vůdci nemusí?

Pokud nás Rusko napadne, nebo jinak zavleče do této války, tak půjdu bojovat.

Život v Ruském područí už by pro mne stejně neměl cenu. Mám svou hrdost, a proto to píši veřejně jako slib, protože ti, co mne znají, vědí, že držím slovo.

Proto jsem začal i zajímat o registraci do Aktivních záloh, byť se mne branná povinnost již netýká. Zase o jeden důvod víc, proč být rád, že jsem ty dva roky na nenáviděné vojně strávil.

Pokud budu v případě nejhorším aspoň něco platný, pokud zlikviduju aspoň jednoho nepřítele, bude to mít cenu. Nejsem takový romantik, abych za tím viděl dobrodružství a adrenalin. Vůbec ne. Naopak jsem připraven na utrpení a hrůzu.

A nepůjdu vůbec rád – ale půjdu.

 


Vytvořeno: 17. 3. 2015
Poslední aktualizace: 17. 3. 2015 0:00
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI