Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5282
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

26. 4. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 7 až 11°C. Noční teploty 5 až 1°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 26.4.2024

Svátek má Oto

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Světový den duševního vlastnictví
  • Mezinárodní den vzpomínky na Černobyl

Zítra má svátek Jaroslav

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Světový den grafiky

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Navigace

Obsah

Pštrosí politika naší vláídy

Typ: ostatní
-
Takhle to bohužel je - prozatím. 
Také si myslím, že je to jen začátek a ptám se - kdy se někdo z našich vrcholných představitelů začne tímto problémem VÁŽNĚ zabývat? Myslím veřejně, oficiálně a účinně.
Jediný politik, kterého je v tomto smyslu slyšet, je Miroslav Kalousek, který bohužel momentálně nepatří k vrcholným politikům, protože je v opozici.
Proč nemáme státotvorné politiky ve vládě, ani na Pražském hradě?
Je to zbabělost, provázanost s Ruským lobby a ekonomikou (Lukoil např.), nebo skutečně jen bezbřehá tupost, či bolševická nátura, která přikazuje hrbit se přd rusákem pro jistotu?
Jaká je to jistota? Jistota, že dopadneme zase špatně a že zase ani nezabojujeme.
Takhle vypadá člen NATO? K čemu NATO potřebuje takového mrzáčka, jakého z naší země na poli mezinárosní politiky dělají Zeman, Sobotka, Zaorálek a podobně?
Jak dlouho ještě mají v úmyslu čekat? Do konce volebního období, kdy zase třeba přestanou být vidět a slyšet?
Stydím se za vás a to mne reprezentujete. Takže se vlastně musím stydět za sebe. Za to, že tu zůstávám a jsem toho součástí.
Nevím, co s tím. Byl jsem vě světě mnohokrát na různých místech, ale vždycky jsem se těšil sem - domů.
Bude to tím, že jsem se do světa dostal pochopitelně až po r.89, což je ale, obávám se, něco, kam nás svou pštrosí politikou bolševicky ladění politici a jejich voliči můžou zase dostat.
..........................................................................................................................................
 
.

Boris a Naděžda

03. 03. 2015 | 09:11 
Přečteno 884 krát 
„Putinův režim je nová odrůda zla. Inteligentní, krutá a moderní, byť pupeční šňůrou spojená s krvavými ruskými dějinami,“ píše Martin M. Šimečka ve svém blogu v Respektu (http://respekt.ihned.cz/ost-blog/c1-63616360-boris-a-nadezda), který přinášíme v plném znění.

Poprava Borise Němcova začala v okamžiku, když Putin promluvil o páté koloně a nepřátelích států, jejichž „jména známe“. Pak se objevily v Moskvě plakáty s Němcovovou tváří a jménem. Kulky byly už jen důsledkem, ať střílel kdokoli. Je to tak těžké pochopit? Smrtící jsou přece slova. Dvacáté století je plné důkazů o této pravdě.

Co jsme se dozvěděli po tomto víkendu o povaze Putinova režimu? Putinův bývalý poradce (a nyní jeho kritik) Gleb Pavlovsky řekl novinářce Julii Ioffe: „Toto je atmosféra Výmaru. Už neexistují žádné limity.“ Přirovnal tedy Putinův režim k období těsně před nástupem Hitlera k moci. Pokud připustím, že existují alespoň přibližné historické paralely, lze s Pavlovským souhlasit.

Dnešní Rusko je plné zášti, pocitu ponížení a touhy po odvetě – a v tom se hodně podobá Německu po první světové válce. Jistě, Putin možná není Hitler, ale to, co mu do něj chybí, dodají ruské dějiny, jež jsou na rozdíl od německých plné násilí už od svých počátků.

K povaze Putinova režimu patří, že prochází vývojem ke stále větší krutosti. Dynamika zla je vždy tatáž: sytí se nenávistí, hledá si nové a nové nepřátele a oběti; a obávám se, že to, čeho jsme dnes svědky, je stále ještě jen začátek. Anebo si opravdu chcete namlouvat, že Putin se zítra probudí v dobré náladě a oznámí světu i Rusům, že od tohoto okamžiku se stává vlídným demokratem?

Ale není to jen vražda Borise Němcova, která vyvrací optimistickou tezi mnoha těch, kdo nechtějí vidět, co je zjevné. Ti totiž tvrdí, že Putinův režim je jen pokusem o návrat Sovětského svazu z časů Brežněva – který tehdy byl ostatně i v očích Západu docela spolehlivým a rozumným protivníkem, s nímž se dalo domluvit.

Jenže je tady ukrajinská pilotka Naděžda Savčenko, která umírá v ruském vězení hlady, což je – jak sama napsala – „můj jediný dostupný způsob boje jako válečného zajatce“. Minulý týden zahájil v Paříži ze solidarity s ní hladovku Viktor Fajnberg. Vzpomínáte si? To je jeden z té hrstky statečných, kteří na Rudém náměstí v roce 1968 protestovali proti okupaci Československa.

Třiaosmdesátiletý Fajnberg říká, že hladovka byla i v časech Sovětského svazu jediný způsob boje – Brežněvův režim je totiž nenechal zemřít, disidenty držel uměle při životě a posílal je do blázince. Jenže právě ve Fajnbergově i Savčenkové zoufalém činu se zrcadlí krutá a nová povaha Putinova režimu. Obávám se totiž, že nechá Naděždu umřít.

Němcov i Savčenko jsou symboly dvojího přístupu Putinova režimu ke svým odpůrcům: může je zabíjet skrze nájemné vrahy, tedy moderní formou outsourcingu, anebo jako nelítostný stát formou vězeňské byrokracie. V obou případech všem sděluje, že lidský život pro něj nemá žádnou cenu a že každý ruský občan nebo i cizinec je rukojmím ruského státu, jehož je možné kdykoli zabít.

Tím se ovšem dostáváme k tomu, že historické paralely jsou velmi nepřesné. Putinův režim je nová odrůda zla. Inteligentní, krutá a moderní, byť pupeční šňůrou spojena s krvavými ruskými dějinami. A co je horší, teprve prochází vývojem, živí se nenávistí a krutostí, jíž se zdaleka nenasytila.

Pro nás to znamená jediné: být solidární s oběťmi a pomáhat jim, jak je to jen možné, ale také začít stavět opravdu vysoké obranné zdi.

Martin M. Šimečka

Vytvořeno: 3. 3. 2015
Poslední aktualizace: 3. 3. 2015 0:00
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI