Salát s lososem a bramborami
| brambory | 400 g | |
| steak z lososa | 200 g | |
| šťáva z citronu | ||
| mladý špenát | 100 g | |
| zelený hrášek | 100 g | |
| sušená rajčata | ||
| čerstvá bazalka | ||
| kapary | ||
| balsamico | ||
| česnek | ||
| olivový olej | ||
| sůl, pepř | ||
| celkem 4 porce, 1 porce má | 2 070 kJ |
Brambory neloupeme, jen je překrojíme a na páře uvaříme doměkka. Lososový steak mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na pánvi. Avokádo oloupeme a dužinu nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Mladý špenát promícháme s povařeným zeleným hráškem. Maso z lososa pokrájíme a promícháme s vychladlými bramborami a listy špenátu. Přísady na zálivku vložíme do mixeru a rozmixujeme. Zálivku vmícháme do salátu.
Pro letní teplé dny se tento salát perfektně hodí např. na večeři. Obsahuje bílkovin, zdravé tuky i sacharidy. Takový pokrm vás zasytí, ale nezatíží!
Dobrou chuť!