Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5265
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

20. 4. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 6 až 10°C. Noční teploty 4 až 0°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 20.4.2024

Svátek má Marcela

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Mezinárodní den svobody tisku

Zítra má svátek Alexandra

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Obsah

Sláva! Téma Natálka vyčerpáno-vítej Michalko…
 
Asi mne nikdy nepřestane udivovat úpornost, s jakou se media snaží působit užitečně a lidsky přesto, že ona „lidskost“ je velice často hyenismem v rouše beránčím.
Zejména však je pozoruhodný prostor a dlouhodobost pozornosti, pokud se jedná o dítě romské, či cikánské (ne všichni cikáni chtějí býti nazýváni romy). To je pak hotová exploze „strašlivě důležitých informací a detailů“ a media se mohou přetrhnout, aby právě jejich stanice, či plátek přinesly nejčerstvější nudné, nezajímavé a naopak otravující zvěsti o průběhu záležitosti.
V případě dlouze ponižovaného, mláceného, znásilňovaného a skoro k smrti ubitého (dvěma cikány) Patrika, byl této podstatně horší události věnován jen nepatrný zlomek prostoru a pozornosti.
Natálka již patrně jako multikulturní téma vyšuměla (a že to trvalo) a tak se teď velice hodí unesená Michalka.
Na televizních stanicích je to v součtu několik hodin denně reportáží a zpráv, což by v oblasti reklamy byly miliony a miliony korun.
Koho vůbec zajímá, že rodina nakoupí dítěti komplet novou výbavu včetně kočárku (protože už nemůže být v tom, ze kterého byla unesena)? Jasně-je dobře, že policie zafungovala, kamery zachytily pachatele, dítě bylo nalezeno a zachráněno, takže rodina si jej může po byrokratických obstrukcích vyzvednout.
Zpočátku si rodina pozornost medií snad i užívala, ale teď už i ona je neustálým otravováním novinářů unavená a na cestu jejich doprovod odmítla…oni tam někde ale jistě stejně budou včas.
Jsem si ale jist, že pokud by se jednalo o jiné, než romské dítě, publicita by byla nesrovnatelně nižší a téměř nulová.
Ptám se proč?
Navíc mi přijde (ve světle tvrzení, že romové děti milují a nic nad ně v jejich životě není) zarážející, že matka se vydá pro své dítě na cestu až ráno, když tu možnost má už k večeru.
Že je to skoro 600km? No a? Domnívám se, že takto ukrutně milující matka, by se vydala na cestu ihned bez ohledu na únavu, či jiné nepříjemné okolnosti, protože útrapy spojené s odloučením od úplně malého děcka, jsou nepředstavitelně stresující.
Ale to je asi podle nátury a okolností.
Teď se obávám, že budu ještě dlouhou dobu při zpravodajství přepínat televizi, abych nemusel být nadále svědkem srdceryvných reportáží z návratu a následného několikaměsíčního sledování rodiny, jejího prožívání, stabilizace situace, vývin a vývoj všeho spojeného s onou jistě zlou situací, které sice již pominula a dobře dopadla, ale reportéři budou muset nadále komentovat celou věc s dramaticky starostlivými obličeji a hlasy.
Já situaci rodiny samozřejmě chápu a případné únosce zavrhuji, nicméně…zas tak moc okurková sezona o těchto prázdninách není, aby bylo nutno každý celý den kontinuálně sledovat jednu událost-imrvére a pořád dokola.
Za mne mají media (a jen o ta se v tomto článku jedná) v této věci palec dolů a na výkřiky kritiků a multikulturních fanatiků jsem připraven.

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI