Tak tohle vážně slyším poprvé - a určitě vyzkouším!!
Pokud je to pravda, tak nechápu, proč celé generace prababiček, babiček, maminek a teď my, ovoce zavařujeme a zamrazujeme
Nedá mi, abych se s vámi nepodělila o toto příjemné překvapení se zavřeninami.
V tom slově není chyba, opravdu se ovoce JEN ZAVŘE.
A podívejte se na fotky, jak vypadá teď v lednu ve sklenici čerstvé ovoce a přitom je natrhané v loňském roce.
Pokud jste o tomhle způsobu uchovávání ovoce neslyšely, tak vězte, že je naprosto jednoduchý.
Stačí si vzít ke stromu nebo keříčku sklenici se šroubovacím víčkem, natrhat do ní ovoce a nejpozději do 20 minut z a v ř í t.
Ovoce si vytvoří mikroklima a vydrží takto prý i několik let. Já jsem to zkoušela vloni poprvé a musím říct, že jsem tomu moc nevěřila.
Ale …už to nebudu dělat jinak !