Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5155
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

29. 3. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 12 až 16°C. Noční teploty 8 až 4°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 29.3.2024

Svátek má Taťána

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Velký pátek

Zítra má svátek Arnošt

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Bílá sobota

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Navigace

Obsah

Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

Typ: ostatní
-
Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.
Struktura hotové bábovky

Struktura hotové bábovky| foto: Jiří Vařečka

Čtenář Hobby Jiří Vařečka nám poslal fotky "své" bábovky, kterou nazývá Bab-Off-Kou. Už její fotografie vyvolávají nadměrnou produkci slin, je tedy nebezpečné prohlížet je v čase před obědem.

Základ tvoří kuřecí prsa.Dálebudete potřebovat několik plátků anglické slaniny, oblíbenou klobásku, vejce, sýr na strouhání, petrželku, sůl a pepř.

Krok za krokem

Vyložte formu na bábovku pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.

Kvůli snadnějšímu čištění formy ji vyložte pečicím papíremVyskládejte první vrstvu prsíček

Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.

Klaďte jednotlivé vrstvy

Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolujte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.

Přidejte slaninuPoslední vrstvu prsíček zalijte rozšlehaným vejcem

Bábovku pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužtedobupečení.

Upečená bábovkaUpečená bábovka po vyklopení

Hotovou masovou bábovku vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Receptbertejako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.

Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků. A místo formy na bábovku můžete použít i formu na srnčí hřbet.

Struktura hotové bábovky
 
Auto

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/kureci-babovka-0pq-/hobby-domov.aspx?c=A110203_142059_hobby-domov_bma


Vytvořeno: 23. 1. 2014
Poslední aktualizace: 23. 1. 2014 0:00
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI