Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5282
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

25. 4. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, od 700m srážky sněhové. Denní teploty 5 až 9°C. Noční teploty 3 až -1°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 25.4.2024

Svátek má Marek

Zítra má svátek Oto

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Světový den duševního vlastnictví
  • Mezinárodní den vzpomínky na Černobyl

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Obsah

Houbový pekáček

Typ: náš tip | ostatní
Vypadá hodně slibně.

Houbový pekáček

.

A je to tady, přátelé … už rostou a kromě krupicové kaše a pudingu je najde naše rodina úplně v každém jídle…tedy občas i v té kaši…mi tam vloni při vaření spadlo pár usušených plátků hříbků a vnuk to řeší ještě letos J

Protože smaženice, maso na houbách a bramboračka už jsou „out“, posílám jeden naprosto úžasný recept, který jsem dostala od Pepy Tichého z Čáslavi, za což mu nepřestanu do smrti děkovat.

 Budeme potřebovat asi dvacet pevných hub velkých tak 10 - 15cm, nejlépe hřibů nebo podhřibů. Nehodí se měkké babky a podobná žoužel.

 

Abych množství dobře odhadla, vybírám si při čištění ty správné kousky, pečlivě je prohlédnu, aby se mi do té dobroty nedostal slimák nebo brouk ošklivák a hned si je podélně překrojím a odložím do pekáčku. Ten na obrázku stačí pro dva nenažrance nebo tři normální jedlíky.

Pak si připravím trochu másla nebo oleje, anglickou slaninu, grilovací koření, smetanu ke šlehání a zapnu troubu na 250°C.

.

Slaninku nakrájím na kostičky a opeču na másle přímo v pekáčku.

Pak do něj vrátím houby posypané grilovacím kořením nebo paprikou, solí, pepřem a česnekem nebo nějakou jinou směsí, kterou máte rádi. Měla by být trochu ostřejší, a když houby předem opereme a nenecháme uschnout, lépe na nich kořeníčko  drží.

Ty „prašivky“ které v pekáčku vidíte, jsou ryzce syrovinky a my, profíci, je považujeme za „ferari“ mezi houbami…mají jedinečnou vůni a chuť a recept na pekáček s nimi tvoří podstatnou část mého věna J

.

Pak houby pečlivě poliju smetanou ke šlehání a…

.

…vrazím to do rozpálené trouby… a na hodinu můžu jít hrát karty nebo se opalovat nebo míchat zeleninový salát...

.

Po cca hodině má pekáček na stěnách božskou hnědou připáleninku a houby jsou dobře propečené. Šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík jménem - nebe v hubě…

Pekáček připravuji pouze lidem, kteří si to zaslouží s vařeným bramborem nebo chlebem a předem si odložím na stranu jednu porci pro sebe, protože když to neudělám, ani neochutnám J

.pekáček ke stažení

Tak si nechte chutnat, miláčkové.


Přílohy

Vytvořeno: 26. 7. 2017
Poslední aktualizace: 26. 7. 2017 13:12
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI