Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5158
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

29. 3. 2024

obl

Bude polojasno až oblačno. Denní teploty 16 až 20°C. Noční teploty 9 až 5°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 29.3.2024

Svátek má Taťána

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Velký pátek

Zítra má svátek Arnošt

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Bílá sobota

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Navigace

Obsah

2008 Feederový Přestup Cup-Klecánky-Vltava-1.3.08

dscn3416.jpgHlad po závodění mi přihnal do tváře mraky, když jsem zjistil, že závod, který Jirka Ouřada s Myronem vymysleli, je plně obsazen a já jsem až jako čtvrtý náhradník.
Naštěstí mne zachránila zlatá stříbrná Ivanka, které se do závodění nechtělo a tak mi přepustila svoje místo.
Potud tedy vše dopadlo dobře…
dscn3480.jpgV pátek jsem využil toho, že hrabě Seleke byl přes noc na školení a Míša sama doma.
I vetřel jsem se k ní do přízně a přespal u nich. Odpoledne jsem se stavil v SEMĚ pro krmení a opět tam obdivoval novinku, jako řemen.
Kombinaci kaprařskýho křesla a plavačkový bedny v super provedení včetně podia.
Zatím jsem ještě nic lepšího neviděl.
Bohužel zatím je jen tento prototyp a tak si s vloupáním do objektu firmy SEMA a odcizením tohoto zázraku musím pospíšit, aby mne někdo nepředstihnul..
To prostě musím mít.
 
Představte si kaprařské křeslo ale takové, který je o dost vyšší a ještě má na výšku hodně štelovatelné všechny nohy včetně podia.To je šest noh.
Bez područek, které u feederu spíš překážejí.
Pod sedákem jsou šuplíky na droboť, kterou vždycky nervózně lovím v  brašně a na obě strany pak rozvinete sytém držáků na plato, misky, tamto a tůdleto.
Pruty ale v mém případě rozhodně zůstanou v píchákách p.Fencla.
Za záda přimlasknete na opěradlo paraple a komfort je hotov.
Podium je lehoučké, ale masivní a bez problémů udrží i mne, který jsem mírně přerostlým.
Tohle vymyslel určitě někdo, kdo ví o čem to je.
Záda nebudou bolet, všechno bude při ruce.
Stabilní v jakýmkoli svahu a terénu. A bomba nakonec?
Je tu.
Před závodem, vyklopím opěradlo do pohotovostní polohy.
Naložím kýble, brašnu,futrál na vezírek a podběrákovou hlavu, případně cokoli, po čem mé srdce zatouží do takto vzniklého „velerudlíku“, vytáhnu nohy s nafukovacími kolečky, na vrchu opěradla odtrhnu vyklápěcí kryt držený sucháčem-pod ním je ukryté madlo, uchopím za „uchopíč“ (takto vzniklé transportní ucho) a volným krokem odcházím ke svému lovnému místu, kde vše vyložím, nastavím si podle terénu nohy, kolečka zasunu nahoru, aby nepřekážela, rozestavím systém ramen (vše je kompatibilní s komponentami RIVE) a sladce spočinu v pohodlném a  stabilním posezu.
Podium mi dělá velkou radost, protože ve svahu jsem měl vždy problém uhlídat kýbl s krmením a pak mne taky bolely nohy od držení stability a  zapírání se proti nedobrovolné koupeli.
Prostě to musím mít.
Už aby křeslo bylo na prodej (v případě, že má loupežná mise nedopadne).
Je to převrat v těchto věcech a velký krok kupředu.
No zatím jsem tedy nakoupil v SEMĚ krmení, zajel k Ouřadovi pro živou a  jel k Selekeům.
 
Hodná Míša mi ještě zaběhla mezitím do Večerky pro rohlíky na který ryby určitě půjdou, abych je tam ráno pochopitelně zapomněl.
Když jsem dorazil a předal kytku, tak jsme pokecali, pojedli, skoukli dva filmy, namočili TTX, dali rozjet červy a šli spát.
 
U toho pojmu „ rozjet červy“ se raději pozastavím.dscn3458.jpg
 
Nejedná se o to takovou činnost, že bych červy sypal na silnici a  rozjížděl je audinou v naději ,že z nich vymačkám víc chuťových atraktantů a pak že bych si je vylisované sroloval jako tapetu a na závodě ukrajoval porcičky na háček.
Ani se v nich nesnažím vyvolat euforii z nadcházejícího závodu hecováním a snahou o zvýšení adrenalinu třeba skandovaným pokřikem, či psychotropními látkami….v kontextu následné hlášky : “Sakra,vy ste ňáký rozjetý!!“
Ani je nenechávám rozjíždět s kopečka, nebo škrtáním o podložku, jako autíčko se setrvačníkem.
Ba ani je nerozsypu doprostřed kvartýru s tím, aby se mi rozjeli po celé nemovitosti a já se o nich dověděl za čtrnáct dní signálem ve formě temného hučení-pochopitelně vylíhnutých masařek .
Rozjíždění červů spočívá v tom, že podchlazené a nedostatkem kyslíku v  igelitovém neprodyšně uzavřeném pytlíku uspané červy vysypu do kbelíku a  dám je do tepla.
Je otázka času(půl hodiny hodina-záleží na tloušče vrstvy a teplotě) kdy se ti, kteří hibernaci přežili, probrali a začali vesele drandit prostorem a hledat kout kde by měli trochu soukromí k zakuklení.
To je ovšem v kýblu s tisíci dalších kolegů mírně naivní…dscn3457.jpg
 
Rána jsem nedospal, protože ač jsem chtěl vstávat o půl sedmé (prezence byla načasována až na 8 00), tak jsem byl vzhůru už od pěti a marně se snažil zabrat.
Tak jsem to v šest vzdal, vstal, oblékl se, tiše si uvařil čaj, marně prohledal byt s cílem získat vkladní knížky, nebo hotovost, ale věděli, koho tam mají na nocleh, takže i husu schovali do trouby, atd:-)).
Navolil jsem na navigaci Klecánky (protože po Praze je to pro mne kromě odskoků z Jižní spojky vždycky guláš) a vyrazil.
Když jsem dorazil, tak už se závodníci sjížděli a pořadatelé pracovali. Nabídl jsem pomoc, byl s díky odmítnut s tím, že to zvládají (takže vypadám, jako dobrák a nic mne to nestálo:-)) a tak jsem si dal u  Valdézova stánku čaj a šel míchat.dscn3407.jpg
Po konzultaci s Georgem jsem zvolil ploticové krmení Traper, které jsem podle receptury namíchal (bohužel jsem neměl k dispozici tmavé, ale světlé a stejné to bylo s hlínou) a čekal na losování.dscn3415.jpg
Od Karla jsem vymámil rohlík, protože moje rohlíky od Míši zůstaly v  Praze a on mi tedy s těžkým srdcem jeden přenechal se slovy:“Když nalosuješ vedle mě, rohlík vracíš!“
Karel vylosoval E2 a tak já pochopitelně E1.
Rohlík jsem ale zachránil a to taky díky tomu, že začalo pršet.
 
Počasí totiž rosničky anoncovaly jednoznačně hnusné a měly zase jednou pravdu.
Těsně po losování totiž začalo lít, setmělo se, zvedl se ukrutný vichr a  navíc začaly padat kroupy. Najednou rozčísl černou oblohu blesk a současně s ním zahřmělo, takže bouřka byla velice blízko.
Pak už hřmít a blýskat asi na půl hodiny vůbec nepřestalo a byl to jednolitý zvuk a světlo.
Ještě jsem to nezažil a už vůbec ne v tomto ročním období.
Skoro ¾ přípravy jsme strávili v autech a pár jedinců u stánku, který jim stejně nakonec odletěl do přírody a tak ho museli ulovit na poli.
Já než jsem doběhl k autu, jsem byl skrz mokrý, takže jsem byl rád, když půl hodiny před závodem ta hrůza ustala a já se mohl převléknout.
Naštěstí jsem měl na sobě moiru, která rychle schne a s sebou jsem měl zimní nepromokavou soupravu Mosella, do které jsem zapadl, jak do peřiny a jen jsem se musel hlídat, abych se moc nehýbal, protože je do mrazu a  dost hřeje.
Deset minut před závodem jsem udělal pár koulí, ale jen malých, protože jsem měl k dispozici jen jednu ruku.
Když jsem se totiž rozhodl, že asi po dvou letech zase jednou krmení proseju přes síto, tak jsem si o něj roztrhl prst tak šikovně ze mne teklo krve, jak z vykastrovaného býka (všimněte si, jak vůbec nepoužívám vulgarity, což je mne věc poměrně nevídaná-asi jdu do sebe, protože trénuji vlídné a slušné chování podle nového článku v RŘ).
Naštěstí mi Ponty poskytl kus náplasti a další kolega také nějakou krycí pásku, takže jsem nakonec se štěstím a jejich přispěním přežil.dscn3411.jpg
Jen jsem si musel dát pozor, abych nekápnul krev do krmení, protože bych mohl být popotahován za nepovolený způsob.
Po houknutí jsem nastřílel koule, slepil červy a pár kuliček tam taky poslal a po druhém signálu nahodil. Nastrojil jsem dva kratší pruty kvůli větru a pak miláčka Sema Amnesia 3,90 kdybych chtěl hodit dál.
 
Měl jsem červy a pinky (které mi dovezl obětavý Danek) v mixu, něco kukel a Karlův rohlík.
Hned na začátku chytil Bromák kapra a všichni mu ho přáli...dscn3429.jpg
Jen já mu ho trochu záviděl, ale on je tak zapáleným závodníkem, že jemu bych přál i vorvaně.
Ryby se nijak netumlovaly, takže závod proběhl asi tím způsobem, že jsem vyzkoušel všechno možné, nakonec jsem vzal i Amnesii a poslal krmítko daleko, ale záběru jsem se nedočkal.
Karlův rohlík byl dozajista otrávený, čemuž napovídala i jeho nemodralá berva a malé namalované lebky se zkříženými hnátečky:-))
Pokud se nějaký pohyb feederové špičky chtěl tvářit, jako záběr, tak z  toho vždy byl jen nějaký bordel (pardon-nepořádek) plující na hladině, nebo pod ní, eventuálně popojetí krmítka po dně.
Jirka hlásil každou rybu, kterou kdo chytil, ale těch nebylo zdaleka tolik, jako rybářů a jen s bídou přesáhl jejich počet množství sektorů.

Inu se zimou a vichrem je třeba bojovat a když komunisti zase otočili blbě zeměkoulí a navíc poručili větru i dešti, tak jsme to museli nějak vydržet.
 
Já se záběru vůbec nedočkal, ale viděl jsem nalevo Čugiho (Kukajícího to vlka), jak cosi zaseknul a páčil z vody.
Podle poměrně malého odporu jsem tipoval velkého cejna velkého, ale nakone to byl jen velký kapr, což Čugiho jistě zklamalo:-)).dscn3424.jpg
Moc se mu povedl, ale moc nebojoval, takže ho měl venku za chvilku a měl kolem 2,5 kg,což je velice slušné.
 
Bohužel jsem žil celou dobu v domnění, protože byl závod vypsán jen na jedno kolo, bude to kolo pětihodinové, ale asi jsem si do toho omylem přičetl i přípravu, takže když po třech hodinách začal někdo houkat, dost jsem se divil a komentoval tak, že u toho stánku se teda dějou věci.
K mému překvapení se to po pěti minutách opakovalo a on byl opravdu konec…
Zbyla mi skoro polovina krmení a asi půllitr lepených červů, které jsem musel vyhodit také.
Byl jsem bez ryby, bez záběru, ale nakonec jsem byl rád, že už to skončilo, protože to skutečně se závodem moc společného nemělo.
Škoda, že se počasí za pomoci temných sil tak zprasilo, protože být to před týdnem, tak to byl i bez záběru pěkný zážitek.dscn3418.jpg
Takhle jsme byli rádi, že žádný ze stromů, které pluly po Vltavě nám neskončil na zádech, nebo na autech.
 
Po sbalení a převlečení do uschlých věcí se za chvíli konalo vyhlášení a  předání cen šťastlivcům, kteří měli úspěch a těch bylo, tuším, ze  sedmdesáti závodníků asi deset.
 
Všem patří gratulace a potřesení rukou.dscn3422.jpg
Bohužel zrovna fotky vítěze nemám....
 
Počasí teda děsný, braní taky, ale přežili jsme a byl to zas jednou závod pro silné kusy.
Opačný extrém, než před dvěma lety na Mušově, kde jsme zase byli opékáni, jak v Džehenně.
Uvidíme, jak nás Mušov přivítá letos v květnu na prvním kole MiČR.
 
Cesta domů byla taky dramatická a nebýt Audina tak těžká a dobře sedící, měl bych na pláních před K.Vary asi problémy-aspoň tedy v rychlosti, kterou jsem nevyspalý domů pospíchal určitě.
 
Viděl jsem i zkroucený sloup VN, který pak ukazovali ve zprávách a řeknu Vám-nic moc.
 
Tak příště už to bude lepší.
 
Feederův Zdar!
 
P.S.:Honza Kukačka tentokrát skutečně nepil (on totiž nepije!), takže neměl ani okno.dscn3412.jpg
A to doslova:-))

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI