Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5150
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

28. 3. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 12 až 16°C. Noční teploty 8 až 4°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 28.3.2024

Svátek má Soňa

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Zelený čtvrtek
  • Den učitelů

Zítra má svátek Taťána

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Velký pátek

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Obsah

V městě Holomóci.

olomouc_trojice.jpgNa první závod mistrovství jsem se,stejně jako mí přátelé,těšil víc,než plnotučně,takže jsem se blížil do Olomouce rychlostí čítající často kolem 200km/h a víc,jen abych už tam byl.
Tréning jsem stejně nestihl,protože uletět kolem 500km se prostě moc brzo nedá(mimochodem-nechápu,proč když jsem na závodech někde kolem baráku,tak tam furt cizáci fasujou ceny pro nejvzdálenějšího účastníka a když to mám svinsky daleko já-Poděbrady,Polička,Olomouc…tak nic.Mě by se nový auto docela hodilo..J).
Zato mi ale velice brzo byl představen jakýsi olomoucký pořadatel,který mi oznámil,že přijede pan……mistr basů a otec známého plavovlasého sumcobijce,podílejícího se na pochybném pořadu(dříve Jak na to-teď tuším Jak na ryby),o kterého jsem se údajně nešetrně otřel na MRKu.A dotyčný tatínek,že si o tom se mnou hodlá pohovořit….Nijak jsem to nekomentoval,ale myslím si své.
V sobotu jsem fasoval v sektoru E3 a bylo mi ctí,sedět vedle Vládi Hrabala suverénního loňského MiČR a stejně suverénního letošního vítěze Mělnického jarního Feedercupu.
Po začátku závodu dlouho nic nedělo a to jsme netušili,že to tak vydrží skoro celou dobu(téměř jako v RoztokáchJ).Láďa chytil už dvě ryby a já nic.Nevyvedlo mě to z míry,protože vím,že je zkrátka dobrej.Pak jsem ale začal chytat taky a bylo asi deset minut,kdy jsem měl rybu na hod.Jako bonus přišel krásnej cejn a celková váha skoro 1,7 kg několikrát přelezla další v pořadí.Ovšem je na místě přiznat,že jsem začal chytat až po tom,co mi Láďa kamarádsky a nezištně poradil.To se mi od něho moc líbilo a děkuju mu za to,že i díky němu(a Romanovi Srbovi,jehož zásluhy ani radši vypočítávat nebudu)jsem si mohl vychutnat radost ze suverénní jedničky.Je to úžasný.
Taky je možný,že se na tom kladně podepsala i ta skutečnost,že jsme s Fandou a několika dalšími FeederKlubisty v pátek nesušili tlamy.
Možná,že kdybych se v sobotu nalil opravdu a pořádně,tak že bych zachytal v neděli znova.
Bohužel jsem byl línej a spořádanej,takže jsem místo namáčení držky vázal forpasy,jak idiot.
Ty forpasy,na který se mi ryby díky komunistům a jiným negativním vlivům okázale vybodly.
V neděli jsem nalosoval B6a měl kolem sebe opět vznešenou společnost(Fanda Koubek,Petr Bromovský,Petr Rathouský…)no radost pohledět.Fanda mě ještě prokrmil úžasnejma malejma picičkama(to „c“ je úmyslně bez háčku) a blížil se začátek.
Pak přišla kontrola krmení.Prováděl ji onan pořadatel,který mne připravoval na to,že půjdu na kobereček číhosi taťky a který se zejméná vyznačuje tím,že nekoordinovaně pobíhá po prostoru a pokřikuje:“Pane……(jméno onoho sumcobijce,totožné se jménem známého umělce-takto otce),jenž zase prozměnu pokmitával kolem jakéhosi holandského rybáře,který nám údajně přijel ukázat,jak se na feeder chytají ryby.Neviděl jsem ho chytit ani čudlu,ale takových bylo víc.
Měl jsem v cejchovaném kbelíku od firmy Sensas přesně 7l směsi.
Rozhodčí prohlásil,že je to moc umačkané.Krmení mi přesypal,rozmudlal,nakypřil a odebral protože samozřejmě nabylo.
Když jsem oponoval,že mám mít 7l krmení a ne vzduchu,řekl mi,že můžu proti němu podat protest.
Nechtěl jsem se dál stressovat a likvidovat si své soustředění,tak jsem to nechal plavat.
Později mi došlo,že onen rozhodčí a kontrolor,byl onen pořadatel,který se tak významně angažoval,když byla nablízku kamera….a sumcobijec,o němž jsem mluvil na začátku…
Závod začal,nikomu z nás co jsem viděl se moc nedařilo.Ať jsem zkoušel co chtěl,tak to nešlo.Dělal jsem určitě něco špatně,ale nevím,co to bylo.
Vytrápil jsem se jak jen to šlo.Navíc mi neskutečně lezla na nervy slušivá vesta,co jsem měl na sobě.Počasí lítalo nahoru a dolů,takže jsem si potřeboval co 10 minut svlékat a oblékat triko a vesta mi při tom moc pomáhala….L.Navíc se mi do ní hezky motala pata prutu,takže jsem tiše zuřil,ale protože vím,že za všechno můžou komunisti,nikomu nic nezazlívám(stran vesty).
Vytěžil jsem čtyři čudly a byl konec.
Počasí nakonec dostalo rozum a vylezlo sluníčko,které osušilo zmoklé cajky.
Pak už jen balení a tichá závist těm kteří dopadli tak,jako já včera…J.
Ve stánku kam jsem se chtěl jít najíst,už neměli ani fritovaný skvělý červy od firmy Fish-pro,tak jsem(jako mnozí jiní,co si chtěli dát párek) utřel hubu.
Smuteční řečník byl zase ve formě,takže jsme si náležitě užili.Já byl na pohřbu před čtrnácti dny,tak jsem to měl jako reprízu.
Jinak závody byly připravené dobře,očepičkovaní regulovčíci a vše ostatní fungovalo a asi nic není bez vady na kráse.Jen mě mrzí,že organizátoři zase nedomluvili rybám,abych jich chytil víc.Tady mají rezervy.
Rád bych poděkoval Radance,že nastoupila do našeho teamu za zdravotně indisponovaného kamaráda a i s bolavou rukou z nás byla pochopitelně nejlepší.Dík.
Doma jsem se pak podíval do propozic a na to jak je to s tím krmením.
Píše se,že krmení musí být navlhčené a proseté.To moje bylo navlhčené a  proseté.O kyprosti v propozicích není ani písmeno.
Takže sice jsem nepodal protest a tak přišel o značnou část krmení,ale teď prohlašuji,že mne tento inkvizitor a kontrolor poškodil,což mě sere,protože jsem měl dosti nerva a závod jsem si neužil,což byl asi cíl.
Mimochodem.“Jak na to“ je pořad,který je jedním z důvodů,proč nemiluji onoho sumcobijce tak prudce a „nezištně“,jako onen kontrolující pořadatel.Nejmenuji ho proto,že pak by nebylo možné článek otisknout.
Nicméně-byl jsem tam rád a ten hlavní důvod(kterej mi zbyl,když už jsem zase nevyhrálJ),ten mi to splnilo.
Setkání s lidmi,které v drtivé většině vidím rád,nasátí té atmosféry a vůně všech možných krmení,infůze adrenalinu při první chycené rybce a úžasná atmosféra přátelství až na vyjímky,které jsou všude.
Děkuju organizátorům,kamarádům,sponzorům,garantům,rybám,červům,bohům,manželku nemám(za to bych měl možná taky poděkovat-nebo onaJ),přírodě,antikomunistům(i sobě) a mamince.

Petrův Zdar Azbest

P.S.:S radostí po roce konstatuju,že v závodním poli se vyskytuje spousta skvělých lidí a že mé pocity,které byli v prvních okamžicích seznamování a poznávání smíšené(což je asi přirozené u člověka,kterej si o lidi furt nabíjí hubu),se změnili a já se na každý závody těším nejen pro závod samotnej,ale dneska už i na lidi a to na opravdu valnou většinu.Namátkou uvádím pražáky(včetně především Zelenče a Říčan),roztočáky(kromě vymaštěný bodlinatý příšery),varáky,plzeňáky,moraváky vypichuju zvlášť,jako fajn kámoše,přestože Hrouzek neumí v noci chodit.Vyjímky z řad namyšlených a přiblblých se v tak noblesní společnosti dají v pohodě ignorovat,takže je to opravdu velká pohoda.Díky Vám(skoro) všem za ni.
 
 

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI