Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5150
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

28. 3. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 12 až 16°C. Noční teploty 8 až 4°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 28.3.2024

Svátek má Soňa

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Zelený čtvrtek
  • Den učitelů

Zítra má svátek Taťána

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Velký pátek

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Navigace

Obsah

Odebrat matce děti na popud kartářky???

Typ: ostatní
-

Tak tohle je přesně ten případ, kdy bych vzteky blil i když se mne to netýká.
Státní úředník ze sociálky se opře o vyjádření šarlatánky, která se označuje za terapeuta, protože "vystudovala" nějaké pochybné kurzy a odebere mámě děti.
Bez ohledu na tuto konkrétní kauzu - (je mi jedno, to tam v rodině proběhlo a jak to dopadlo) nechápu, jak je možné, že alternativec má možnost takhle někomu zasáhnout do života a má zastání u úřadů.
Mimochodem - Poradna zdraví NEBÍČKO to mluví za vše.
Obávám se, že kdyby se to týkalo mne, tak bych paní kartářce odebral játra příborákem...

...................................................................................................

Barnevernet po česku? Matce sebrali děti proto, že ji za blázna označila kartářka

Přijít o možnost starat se o své dítě je bolestné pro každého rodiče. Nejen v zahraničí, ale i u nás se najdou nepochopitelné případy, kdy sociální odbor děti odebere a matka či otec jen zoufale volají o pomoc. V jediný moment tak přišla Soňa Szwajnochová o své dvě děti ve věku 4,5 a 6 let. Stačil posudek terapeutky, která kromě jiného nabízí na internetu i výklad z karet.

V Praze se protestovalo proti praktikám norské sociálky Barnevernet, případy odebrání dětí rodičům za sporných okolností se ale dějí i v České republice.
 
 

V Praze se protestovalo proti praktikám norské sociálky Barnevernet, případy odebrání dětí rodičům za sporných okolností se ale dějí i v České republice.

FOTO: Václav Šálek, ČTK

Dnes 17:46 - Praha

Vše začalo neshodami mezi rodiči, které se stále stupňovaly.

„Bylo to šílené období, rozhodla jsem se od otce dětí odejít. Pořád jsme ale spolu bydleli, nakonec jsem se zhroutila a třináct dní strávila na psychiatrii. Soud nás podle posudku nicméně označil oba za dobré rodiče a toto hodnotil jako reakci na rozchod. Ale později se mi to pořádně vymstilo,“ popsala Právu začátek problémů matka dětí.

Hodnocení vypsala kraniosakrální terapeutka 

„Po určité době jsme se dohodli na péči mimosoudně, nechtěla jsem po partnerovi peníze, platil mi na obě děti dohromady tisíc korun a vídal je, kdy chtěl. Jenomže chodil velmi nepravidelně. Rok a půl jsem mu ustupovala a starala se o děti, ale pak už to nešlo, syn má diagnostikovaný dětský autismus a potřebuje pravidelnost. Zažádala jsem o stanovení pravidelného styku a zvýšení alimentů,“ vzpomíná Soňa. Pak se stalo něco, co jí převrátilo život vzhůru nohama.  

Jednou se totiž děti ze společně tráveného času s otcem nevrátily. Šokovaná matka se od soudu dozvěděla, že už se ani nevrátí.

Důvodem byl třístránkový dokument, v němž stálo, že u matky je podezření na tzv. Münchhausenův syndrom by proxy, což je duševní porucha, při níž postižený předstírá poruchu u osoby na něm závislé, obvykle u svého dítěte. Zjednodušeně řečeno – chlapec není nemocný, to matka je blázen.

Toto písemné vyjádření otec odnesl na sociální odbor a zažádal soudně o svěření dětí výhradně do své péče. Uspěl. Pod dokumentem byla podepsaná rodinná známá Monika Chomová, která podle svého webu prošla výcvikem kraniosakrální biodynamiky, nazývá se terapeutkou budoucnosti a nabízí osobní poradenství a výklady z karet.

„Proti mamince nic nemám, ale myslím si, že jejím cílem je zničit všechny okolo. Považuji její prohlášení za nesmysl, ale komentovat to nebudu, policie si to prošetří,“ řekla Právu Chomová.

Když to zveřejní, děti nedostane

Pak si sociální pracovnice zřejmě řekly, že když už matka týrá syna, u nějž přehlédly, že je autista diagnostikovaný třemi lékařskými pracovišti, není důvod nechávat u ní také dceru, a doporučily opatrovnickému soudu, aby Soně odebral obě děti. 

Matka se pokoušela jednat se sociálními pracovnicemi, odvolávala se k soudu a rozhodla se o svém příběhu promluvit do Českého rozhlasu. Pak přišla tvrdá reakce od sociálního odboru. 

ČTĚTE TAKÉ:
České úřady ročně odeberou 2000 dětí bez vysvětlení

„V podstatě mi sdělili, že jestli se svěřím médiím, děti do péče nikdy nedostanu. A k tomu se ještě obrátili na soud a žádali zákaz medializace. Soud to neschválil, ale udělil mi zákaz vkládání fotografií mých dětí na sociální síť a zveřejňování detailů z jejich života. To, co se začalo dít, je pro mne úplně nepochopitelné. Zkoušela jsem to různými cestami, ale když k nim přijdu, točí mě na kameru, a já už s sebou vodím advokátku,“ řekla matka, která své děti nyní vídá jednou za 14 dní.

S otcem se Právu sice podařilo spojit, ale aniž čekal na otázky, rovnou se odmítl jakkoli vyjadřovat. Odbor sociálně-právní ochrany dětí v Sušici podle svého vyjádření chrání děti, které právě matka negativně ovlivňuje.

„OSPOD Sušice podal v polovině minulého roku návrh na předběžné opatření k soudu v zájmu nezletilých dětí, protože zastává názor, že jednání jednoho z rodičů, které je předmětem tohoto návrhu, není v zájmu dětí. Toto jednání trvá delší dobu a je takové intenzity, že nepříznivě ovlivňuje vývoj dětí,“ řekl Právu tajemník města Sušice Petr Novák.

Žaluje OSPOD v Sušici

„Návrh na předběžné opatření tohoto druhu byl podán pouze v jednom případě a jeho výsledkem bylo, že soud zakázal zveřejňování osobních údajů a fotografií nezletilých dětí. Je zcela normální a též v souladu s naším právním řádem, že odbor plní svoji zákonnou povinnost a hájí zákonnými prostředky nezletilé.“

Soňa, jež je zdravotní sestrou, stále věří, že najde soud, který přihlédne k lékařským dokumentům a posudkům na synka, stejně tak psychiatrickému posouzení jí samotné a rozřeší situaci, která nejvíce ubližuje dětem. 

„Nemůžu to vzdát a nechci. Zvlášť po tom, co mi děti říkají, jaké to u nich doma je a co jim jsou schopni dělat. Když vidím, jak jim to ubližuje. V tuhle chvíli mám podanou žalobu na OSPOD v Sušici a doufám, že snad by mohl být případ mých dětí přesunut k posouzení jinam. Aspoň to. Ať dostanu šanci dokázat, že já nejsem blázen a o děti jsem se vždy starala dobře,“ doufá.

Stáňa Seďová , Právo


Vytvořeno: 17. 1. 2016
Poslední aktualizace: 17. 1. 2016 0:00
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI