Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5282
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

25. 4. 2024

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, od 700m srážky sněhové. Denní teploty 5 až 9°C. Noční teploty 3 až -1°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 25.4.2024

Svátek má Marek

Zítra má svátek Oto

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Světový den duševního vlastnictví
  • Mezinárodní den vzpomínky na Černobyl

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Navigace

Obsah

Zlatý slavík s Řeznickou pachutí

Typ: ostatní
-

Nemohu se ztotožnit s pány Klusem, ani Ruppertem. S Richardem Krajčem ano. 

.

Svoboda projevu...svoboda tvorby...já nějak nevím. Chápu, že ne každému se líbí kultivovaná hudba a jemné nuance, na druhou stranu, (a dneska jsem se na to podíval poprvé, abych vůbec věděl, o čem píšu) si myslím, že tato "tvorba" nese rozhodně prvky podněcování k násilí. Taky jsem odpůrce multikukulturalismu, ale brutalita a vulgarity mi tak trochu napovídají primitivitu spíš, než jakkoli ušlechtilé myšlenky. Ano - co mně je odporné se někomu může líbit a proto jsou svět a společnost pestrými. Jenže si nemohu pomoci a vnímám společenskou nebezpečnost v tom, co co do lidí zanáší. Nenávist, sklony k násilí a další negativní věci stejně jako brutální pc hry, nebo filmy. Že má tolik fanoušků, že by mohl zvítězit, to je skoro smutné. Neumím se rozhodnout, jestli souznít s Tomášem a jeho demokracií, nebo s pořadateli a logickou nepodporou tohoto poměrně ujetého žánru. Souhlasím s Tomášem v první části dopisu (Mattoni, Bagety, papaláši, zákulisí...). To je asi šoubyznys a pokud nechce být jeho součástí, tak mu k tomu rozhodnutí gratuluju a ctím ho. Řezníkova tvorba je pro mne ztělěsněním propagace degradace hodnot jako je ušlechtilost, slušnost, atd. Tohle si budou pouštět různí týpci na kuráž, až půjdou někoho v noci pro zábavu sejmout. Tak to vnímám.

Reakce na: http://ledwon.blog.idnes.cz/c/381625/Cesky-slavik-versus-Reznik-pokrytectvi-v-primem-prenosu.html

Tento text napsal, prosím, středoškolský pedagog a nepřítel hlouposti.

Ale pendrek. Kážete nesmysly. Pokud má Řezník nárok na svoje nechutnosti, které vy považujete za umění a vytírání si zadku konzumní společností a pokud vy máte nárok na svůj názor, má i pořadatel nárok na svůj. Já bych jednak rap místo k hudbě zařadil do jakési kategorie "deklamované poezie", protože s hudbou má málokdy, co společného a jednak bych takhle poklesle adorované násilí (a můžete to nazývat odtabuizováním, jak chcete...a proč vlastně? Násilím by přece neměla být populace krmena ze všech stran) taky v tv vidět nechtěl, protože už jeho vyhledávání a konzumaci považuji za úchylnost. Kde jsou hranice? Až bude v jeho klipu video z reálné dekapitace? Hnus je to a pořadatelé se rozhodli podle svého uvážení. Demokracie má taky své meze a svoboda není bez mantinelů ad absurdum. Neexistuje jen svoboda moje, ale taky Vaše a ty se nemusejí chtít nutně prolínat bez konfliktu, takže si musíme hranice vymezit a obhájit. Možná mu mohli poslat messengerem tu sošku a prachy, ale zvát monstrum to tv by bylo zřejmě nevkusné.

Nicméně ohledně reportáží a reportérů tv Nova s Vámi hluboce souhlasím. Nevím, jestli jsem tak konzervativní, a nebo si nedovedu představit, že by se normální člověk řeznickými tématy mohl skutečně upřímně a poctivě bavit, či poučit.

Dodávám, že pokud autor učí děti na střední škole, pak je něco možná dost špatně a pokud se vydává za nepřítele hlouposti, pak by se měl zaměřit především na sebereflexi a pak by si možná vrazil pár facek 3x denně místo jídla. Pedagog! No to je děs...

 

A Řezníkovi fanoušci? Oni ve většině nemají skutečné starosti a v reálu se asi dost nudí, protože kromě pc games a chlastání neznají jinou zábavu. Navíc tv provenience násilí tak zprofanovala, že se mrtvoly povalují na obrazovce ve zpravodajství denně, takže chtějí silnější impulzy, aby něco mohli cítit. Strach, vzrušení, napětí...?Jejich duše už jsou kontaminovány a rezistentní. „VĚTŠÍ A SILNĚJŠÍ DÁVKY WOE!“ Že měl spoustu hlasů? Jistě. Kdysi, když chtěl člověk hlasovat do Zl. slavíka, musel si koupit Mladý Svět, vystříhnout anketní lístek, vyplnit ho, nalepit na koresponďák, vypsat adresu a zajít k poštovní schránce. Dneska si šikovný hacker vygeneruje IP adres kolik chce a může procpat nahoru jakéhokoli úchyla. Perverzní texty a videa považuji za projev (minimálně!) latentní deviace.

Souhlasím s postojem pořadatelů Zlatého slavíka, byť je to i pro mne dávno nezajímavá komerční fraška a podobné pořady nesleduji. Ale právě proto, že mainstream sleduje velký počet diváků a i dětí, je nepozvání onoho „umělce“ z mého pohledu v pořádku stejně, jako jeho vyřazení, které v otevřeném dopise dostatečně zdůvodnili. Doufám, že jeho „tvorba“ zůstane okrajovou záležitostí na periferii společnosti, byť všechen humbuk kolem vyloučení jest jistě vítanou reklamou.


Vytvořeno: 2. 12. 2013
Poslední aktualizace: 2. 12. 2013 0:00
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI