Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Anketa

Která současná politická strana by od vás dostal hlas u voleb?

Celkem hlasů:
5157
Hlasování začalo:
21. 7. 2020
Hlasování končí:
neomezeno

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Váš nejoblíbenější politik od Sametové revoluce?

Kdo, nebo co nás v současnosti nejvíc ohrožuje?

Co si myslíte o současné vlně imigrace?

Návštěvnost

Návštěvnost:

Počítadlo přístupů

Panoramatické Foto

Panoramatické fotografie

      Prodejna v Chebu-zrušena v březnu 2011Prodejna Sokolov

Prodejna SokolovProdejna v Chebu

Prodejna Sokolov

Facebook

Azbestu na Facebooku

Aktuální počasí

Počasí dnes:

29. 3. 2024

obl

Bude polojasno až oblačno. Denní teploty 16 až 20°C. Noční teploty 9 až 5°C.

Přehrát/ZastavitDalší

Svátek

Dnes je 29.3.2024

Svátek má Taťána

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Velký pátek

Zítra má svátek Arnošt

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Bílá sobota

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Navigace

Obsah

Deset deka komunismu.

Typ: ostatní
-

 

„Dobrý den - vzal bych si deset deka komunismu“. Prodavač vzhlédne a nevzrušeně se ptá: “A jak si to budete přát?“.

 

Nechápavě přizvedám obočí a on pokračuje:“Mletý, strouhaný, drcený, krájený…nebo snad vcelku?“

Vcelku určitě ne a z ostatních je mi nejbližší představa drcení komunismu - i výsledná konzistence se jeví jako nejvhodnější, protože tento materiál chci smíchat se zrním a použít na trávení krys.

Když tento úmysl vyjevím tomu ochotnému chlapíkovi, tak pochybovačně nakrčí ústa a pustí se se mnou do celkem plodné i když poněkud krkolomné diskuse, během níž mi začne svítat. Má s komunismem i s krysami evidentně osobní zkušenosti a ne jen ze sklepa.

Vysvětlil mi celkem logicky, že hubení krys je jistě činnost bohulibá, neboť  jejich výskyt se v poslední době jeví býti opět epidemickým, leč komunismus v jakékoli formě je k tomuto účelu absolutně nevhodný. On komunismus a všechny jeho podoby krysám totiž nejen chutná, ale navíc i svědčí a vůbec jim neškodí. Naopak je vlastně jejich základní potravní surovinou a paradoxně i vlastním produktem.

Krysy disponují velikým potenciálem životaschopnosti, dokážou z každé situace vybruslit, rychle a nevázaně se množit a velice úspěšně parazitovat na jakékoli společnosti bez toho, že by jí samy byly (byť sebeméně) prospěšné. Dokonce ač jsou zbytečné a neužitečné, jsou neoficiálně hájeny a v rámci velice moderní humanity a multidruhysmu podporovány mnoha známými veřejnými strukturami.

Komunismus (či snad spíš jeho prezentace) se dá náležitě dochutit a dobarvit, takže v prvních fázích jeho požívání chutná omamně, sladce a jeho rudá růžovost zachvacuje dokonce i optiku strávníka, který si nemusí ani nasazovat pověstné pink brýle. Že hrozny budou kyselé, hořké a trpké, to se strávník dozví až pozdě(ji).

Ostatně to vidíme i v retrospektivě, že za bolševika se měli dobře především krysy a druhy jim podobné. Pozná se to i dnes podle toho, že se jim po minulosti stýská, neváží si svobody a radši by zpátky do klece, protože svoboda pro ně nemá zdaleka takovou hodnotu, jako možnost v práci bez rizika lenošit a příležitostně krást (pochopitelně kromě světlých vyjímek).

Velké krysy navíc bydlí přímo v sýpce a jejich příbuzenstvo má přístup do stodol a překladišť, kde se veškeré osivo i další produkty tak nějak přirozeně ztrácí cestou na pole i do prodejní sítě. Zvláštní vlastností těch velkých je, že již komunismus konzumovaly a tudíž jsou na jeho toxicitu imunní a naopak jeho prostřednictvím našly cestu k zrnovodům.

K jejich blahobytu jim slouží spolek malých šedých myší, které jim slouží, obdivují je, chodí za ně demonstrovat a všeobecně jim tleskají, protože nedisponují vlastními myšlenkami (o to snazší je do jejich lebečních dutin nainstalovat jakékoli jednoduché a jakkoli lživé), a nebo naopak doufají, že i ony si jednou koupí hodinky na půl megu, či vlastní myší velkodíru za megů pět, k čemuž jim dopomůže lhaní a burcování hlodavectva ve jménu lepších (růžových) zítřků – pokud možno bez vlastní odpovědnosti a práce.

Ta konzultace s obchodníkem mne velice vydatně nepotěšila, protože jsem doufal, že aspoň k něčemu se mi podaří jedovatost komunismu využít, z čehož mi mírně poklesla brada.

Tak jsem se ještě vzepjal k poslední otázce v naději, že přece jen vlastně v rámci obecné logiky dostanu pozitivní odpověď.

„Takže je to vlastně už neprodejné, což?“.

Odpověď jsem nedostal. Jen si ten dobrý muž hlučně a významně odplivnul…a tak jsem si koupil zase aspoň Ratimor v kapslích.

Chce to vytrvalost a obezřetnost…

 


Vytvořeno: 5. 5. 2013
Poslední aktualizace: 5. 5. 2013 0:00
Autor: Petr Hahn

Petr Hahn

Ahoj-vítej na mých webových stránkách.

Krátce se představím a víc si o mně přečteš na webu v životopisu.

Jmenuju se Petr (to je údajně skála) Hahn (to je určitě německy kohout), ale vlastně všichni, kdo mne znají mi říkají – Azbest. To je přezdívka, kterou jsem dostal někdy kolem r. 1985 na vandru.

Z rubrik na webu vyplývá, že mne baví muzika, příroda, cestování, rybařina (hlavně momentálně feederové závody od r.2004), vodáctví, poezie, psaní, a některé další věci, na které se možná časem i zde dostane.

Mám osobní problém při kontaktu s blbostí, hajzlovstvím, levičáctvím (i když s politikou tak nějak komplet), nespolehlivostí, lhaním, ……bohužel se s tím vším dnes a denně setkávám a občas mi nedá to nekomentovat, nebo si z toho aspoň dělat srandu.

Některé texty, které uznám za zajímavé, vtipné, nebo jinak přínosné otiskuju i od jiných autorů-někdy i z anonymních přeposílek.

Jsem tvor společenský, ale nějak nemám kliku, takže žiju sám.

Stránky už běžely víc než rok na jiném redakčním systému, ale tyhle mi vyhovují více a taky se mi víc líbí.

Přeju příjemný pobyt, a pokud Tě něco zaujme, máš možnost se zeptat, nebo komentovat v pokecu.

Takže……VEJDI